• 31/08/2012
  • |     BB

Autodesk koopt cloud-based PLM-software van Inforbix

Autodesk heeft 'bepaalde onderdelen' van sectorgenoot Inforbix overgenomen. Dat moet Autodesk's positie in de werktuigbouwkunde verbeteren.<br>

Trefwoorden: #autodesk, #cad, #cae, #cloud, #ict, #inforbix, #plm, #saas

Lees verder

b2b

( Foto: Autodesk )

ENGINEERINGNET -- De ontwikkelaar van CAx- en PLM-software Autodesk heeft 'bepaalde delen' van Informix LCC ingelijfd. Daarmee zet het bedrijf een verdere stap naar de cloud, en meer bepaald cloud-gebaseerde SaaS-oplossingen voor werktuigbouwkundige bedrijven.

Tot de randvoorwaarden voor de overname behoorden blijkbaar ook de aanstelling van één van de medeoprichters van Inforbix. Oleg Shilovitsky wordt Senior Director of PLM and Data Management bij Autodesk.

“Oleg is een erkend expert op het gebied van PLM, hij brengt een hoop waardevolle ervaring en vernieuwing mee,” aldus Buzz Kross, senior vice president, Design, Lifecycle and Simulation bij Autodesk.

Shilovitsky was in 2010 een van de oprichters van Inforbix en was er werkzaam als CEO. Voordat hij Inforbix mee oprichtte, werkte hij voor Smart Solutions, SmarTeam, Enovia en Dassault Systems.

Autodesk heeft al eigen PLM-sofware in de cloud, en wil de technologie van Inforbix daar naar verluidt in integreren 'voor het indexeren, zoeken, personaliseren en visualiseren van data'.

Het gaat niet om extra omzet, maar om de programmatuur: 'men verwacht dat deze transactie geen impact heeft op de cijfers zoals Autodesk die op 23 augustus 2012 gepubliceerd heeft', aldus het bedrijf in een persbericht. De precieze voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.