• 18/09/2012

Solvay verhoogt zijn Indiaase productiecapaciteit voor speciale polymeren

Solvay maakte bekend dat het zijn capaciteit met 70% optrekt in de vestiging in het Indiaase Panoli voor de productie van hoogwaardige polymeren.

Trefwoorden: #India, #Panoli, #polymeren, #solvay

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET -- Panoli is de grootste vestiging van Solvay wereldwijd voor deze twee innovatieve ultrahoogwaardige polymeren die zich bovenaan de prestatiepiramide van kunststoffen bevinden.

Bijna de helft van de capaciteitsverhoging is al uitgevoerd en in dienst genomen. De tweede fase zal tegen midden 2013 afgerond zijn en zal de vestiging in staat stellen om te blijven voldoen aan de groeiende vraag.

De uiterst hoge prestaties van polyetheretherketonen PEEK) en polyaryletherketonen PAEK) en het gemak om deze polymeren te bewerken is van grote waarde voor de ontwerpers en ingenieurs.

De polymeren worden voor een breed gamma toepassingen en veel industries gebruikt zoals de luchtvaart, de auto-industrie (bijv. mechanische auto-onderdelen), de gezondheidszorg (medische uitrustingen en herbruikbare medische apparaten), elektronica, de olie- en gasexploratie en -ontginning en procesindustries zoals de halfgeleiders (het testen van chips en het maken van wafers).

Met deze investering bereikt de Groep een nieuwe mijlpaal in zijn ambitie om zijn omzet in India tegen 2015 te verdubbelen.


(GL)

ACHTERGROND
De Solvay-groep is al sinds 2000 actief in India via zijn activiteiten in speciale polymeren, technische kunststoffen en Novecare. Met 7 productievestigingen en zo'n 900 werknemers genereerde de Groep in 2011 een netto-omzet van 180 miljoen EUR in India.