• 04/10/2012

Waalse site helpt bij academische chemiestudie

Docenten chemie aan de Université de Namur en die van Louvain-la-Neuve hebben een website gecreëerd om studenten te helpen bij de studie van algemene en organische chemie.

Trefwoorden: #chemie, #fundp, #site, #ucl

Lees verder

opleidingen

( Foto: FUNDP )

ENGINEERINGNET.BE -- Docenten chemie aan de Université de Namur (FUNDP) en die van Louvain-la-Neuve (UCL) hebben een website gecreëerd om studenten te helpen bij hun studie van algemene en organische chemie.

De site bevat video's, animaties en andere hulpmiddelen en is vooral opgesteld met de eerstejaarsstudenten van de faculteit geneeskunde in gedachten.

Johan Wouters, professor aan het Naamse chemiedepartement, heeft meegewerkt aan de totstandkoming ervan: “In de faculteit zijn veel studenten aanwezig. De lessen worden dan ook gegeven in grote auditoria, en complementaire lesmiddelen zijn daarom dikwijls nuttig.”

"Dankzij de videoclips, animaties, pdf-documenten als ondersteuning van de lessen, en de oefeningen onder vorm van een quiz, kunnen de studenten makkelijk antwoorden op hun vragen vinden, maar ook de leerstof herhalen.”

De site is te vinden op www.afd-ld.org


(KV)