• 08/10/2012

Belgische app-ontwikkelaars op drempel van doorbraak

Agoria en Mobile Monday peilden naar profiel app-ontwikkelaar. En organiseerden mee een app-marathon, glansrijk gewonnen door Argus Labs

Trefwoorden: #agoria, #app, #apps

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De Belgische app-ontwikkelaar werkt als freelancer, ontwikkelt apps in opdracht van klanten en gebruikt vooral het Google Play- (ex-Android) of het iOS-platform. Dat blijkt uit een enquête van technologiefederatie Agoria en Mobile Monday over het profiel van de app-ontwikkelaar in ons land.

Opvallend is de kentering in vergelijking met vorig jaar: toen bleken de meeste app-ontwikkelaars nog hobbyisten. “De professionalisering is daarmee ingezet,” zegt Tanguy De Lestré van Agoria. “Ons land telt nu 400 app-ontwikkelaars. We moeten deze mensen helpen om te groeien. Zo kunnen we een nieuwe veelbelovende sector ontwikkelen voor onze economie.”

Apps zijn hot: steeds meer mensen gebruiken ze op smartphones, tablets, laptops en TV. En ook het onderwijs heeft het begrepen; aan verschillende hogescholen starten ze binnenkort met technologische opleidingen rond app-ontwikkeling.

App-ontwikkelaar wordt dus steeds meer een full-timejob. Vorig jaar spraken we nog vooral over hobbyisten. Dit jaar blijken steeds meer mensen als free-lancer (29%) aan de slag, daarna volgen de hobbyisten (15%) of mensen die voor een mobiele IT-integrator (13%) werken.

Maandag vond in Brussel trouwens een heuse app-marathon plaats. Liefst 140 mobiele ontwikkelaars krijgen daar een stand van zaken op het vlak van de technologie en er zullen 16 nieuwe Belgische apps worden voorgesteld.

Filip Maertens van Argus Labs' Jini project was en duidelijke winnaar van de publieksprijs. Hij werd gevolgd door Anne-Laure de Harlez met HowTo; Kevin Cador's Pinchproject met The BeatBlaster kwam op de derde plaats.

Ook de prijs van de jury ging naar het Jini project van Argus Labs.


(KV) (Foto Thomas Bonte: Tanguy De Lestré & Patrick Bosteels)