• 08/10/2012
  • |     BB

SPIE Belgium neemt 3 installatiefirma's over

Belgische tak van de Franse SPIE-groep lijft in één klap drie installateurs van zonnepanelen in. CEO Johan Dekempe: “Dat is een sector waarin we tot nu toe te weinig actief waren.”

Trefwoorden: #spie, #spie belgium, #Vano Electro, #Vanogroep, #Van Overschelde

Lees verder

Nieuws

( Foto: SPIE Belgium )

ENGINEERINGNET.BE -- SPIE Belgium neemt in één klap 3 bedrijven uit de regio Moeskroen – Doornik – Kortrijk over. Het gaat om de firma’s G. Van Overschelde, Vano Electro en Vanogroep die actief zijn in de sector van industriële elektriciteitswerken en zonnepanelen. Samen boekten ze in 2011 een omzet van 13,5 miljoen euro.

De drie overgenomen firma's zijn nauw met elkaar verbonden: ze worden geleid door één zaakvoerder, Luc Van Overschelde, die voor het operationele management samenwerkte met Frits Meganck. Deze laatste zal als Business Unit Manager de leiding behouden over de 3 nieuwe SPIE-entiteiten.

Voor SPIE is de drijfveer in de eerste plaats een regionale versterking. Voor de 68 werknemers van de 3 overgenomen bedrijven verandert er naar verluidt niets, er verdwijnen geen jobs, zo benadrukt de overnemer.

Met de acquisitie mikt SPIE vooral op de markt van de zonnepanelen. CEO Johan Dekempe: “Dat is een sector waarin we tot nu toe te weinig actief waren.” Heeft een overname zin in een sector die het momenteel niet goed doet bij het grote publiek? Didier Vanden Broucke, Division Manager Industrie bij SPIE: “Ondanks de crisis zien wij nog veel opportuniteiten in deze markt. We gaan niet op onze lauweren rusten en zullen verder samenwerken aan de uitbouw van de overgenomen firma’s.”


OP DE FOTO
Johan Dekempe, Frits Megank, Luc Van Overschelde.

ACHTERGROND
SPIE Belgium is een filiaal van de Franse groep SPIE, actief in technische installaties en diensten voor de industrie, de tertiaire sector en de infrastructuur. SPIE Belgium stelt meer dan 1.200 mensen tewerk in 9 vestigingen in België en 1 in Luxemburg. Het bedrijf integreert multitechnische oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuren. In 2011 realiseerde het bedrijf een omzet van 155 miljoen euro en voor 2012 verwacht men de kaap van de 170 miljoen te overschrijden.