• 10/10/2012
  • |     BB

Contract voor renovatie van Poolse brouwerij voor Tebodin

Het Nederlandse ingenieursbureau Tebodin haalt contract binnen van Balmoral Properties voor verbouwing van Lubicz-brouwerij, gelegen in het centrum van Krakau.

Trefwoorden: #brouwerij, #Krakau, #Lubicz-brouwerij, #Polen, #Tebodin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tebodin )

ENGINEERINGNET -- In de historische gebouwen van de Lubicz-brouwerij zullen kantoren, winkels en restaurants worden gerealiseerd. De overeenkomst is een uitbreiding van de in december 2011 getekende overeenkomst op basis waarvan Tebodin optreedt als technisch supervisor en project administrateur.

Het project, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de conservator van ‘Historic Monuments’ in Polen, omvat ook een nieuwbouwgedeelte met woningen en commerciële bedrijfsruimtes.

Het renovatieproject omvat gebouwen van grote historische waarde, waaronder de voormalige bierbrouwerij, de mouteest, de mouterij, de machineruimte, het ketelhuis en de schoorsteen. Deze historische gebouwen zullen in hun voormalige pracht worden hersteld.

De nieuwbouw, met een totale oppervlakte van 51.000 m2, zal ruimte bieden aan 305 appartementen. Voor de kantoorruimtes zijn 7.000 m2 gereserveerd, terwijl het aantal vierkante meters voor de commerciële ruimten 6.300 bedraagt. Ook tot het plan behoort de bouw een ondergrondse parkeergarage voor ongeveer 360 auto’s.

Volgens de planning zal het gehele project in vierde kwartaal van 2013 voltooid zijn.

De waarde van het contract werd niet vrijgegeven.


ACHTERGROND
Tebodin B.V. is een onafhankelijk, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met een omzet van circa 223 miljoen euro (2011). Tebodin telt 4.000 medewerkers en is actief in industrie, gezondheid en voeding, olie en gas, chemie, infrastructuur, vastgoed, energie en milieu. Het is onderdeel van Bilfinger SE, een internationaal opererende ‘engineering and services’ onderneming.