• 24/04/2013

Tebodin verwerft Ethiopisch contract

Tebodin heeft een contract verworven van Habesha Breweries voor de bouw van een nieuwe brouwerij in Ethiopië.

Trefwoorden: #Addis Ababa, #Bavaria, #brouwerij, #Ethiopië, #greenfield site, #Tebodin

Lees verder

nieuws

( Foto: Tebodin )

ENGINEERINGNET.NL -- De nieuwe brouwerij zal worden gerealiseerd op een zogenaamde ‘greenfield site’ (een stuk land dat niet eerder geëxploiteerd is en nu een industriële bestemming heeft gekregen), 120 km ten noorden van Addis Ababa, de hoofdstad van Ethiopië.

Er zal op jaarbasis 300.000 hectoliter bier geproduceerd worden en Habesha Breweries verwacht dat de productiecapaciteit binnen twee jaar na de opstartfase zal toenemen tot 500.000 hectoliter. Bavaria, Nederland en haar lokale partners zijn de investeerders van dit project.

Het project heeft een duidelijk multicultureel karakter. Het projectteam bestaat uit engineers die afkomstig zijn van drie verschillende continenten en uit vijf verschillende landen.

De kantoren in Praag, Tsjechië en Shanghai, China zullen gezamenlijk het toetsen van het ontwerp en de bouwmanagementservices voltooien. Samen met een turnkey aannemer uit China zal een moderne en energiezuinige brouwerij worden gerealiseerd. Habesha Breweries verwacht dat de brouwerij in januari 2015 in bedrijf kan worden genomen.


(GL)