• 07/01/2013
  • |     BB

Tebodin voortaan onderdeel van Bilfinger Industrial Technologies

Het Nederlandse ingenieursbureau Tebodin is voortaan onderdeel van het nieuw opgerichte Bilfinger Industrial Technologies. Het bureau werd in april 2012 opgeslorpt door de Bilfinger-groep.

Trefwoorden: #bilfinger, #tebodin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bilfinger )

ENGINEERINGNET -- Met ingang van 1 januari 2013 is de huidige industriedivisie van de Bilfinder-groep geherstructureerd. Dat meldt het ingenieursbureau Tebodin, dat deel uitmaakt van deze divisie.

De Industrial Services-tak (bekend als 'BIS') in München krijgt een nieuwe naam – Bilfinger Industrial Services – en zal voortaan samen met de nieuwe subgroep Industrial Technologies in Frankfurt het industriële segment van de Bilfinger Groep vertegenwoordigen.

De geherstructureerde industriële tak is meteen de grootste van de hele groep, met een verwachte omzet van circa 3,6 miljard euro over het boekjaar 2012 en 38.000 werknemers in 33 landen.

De diensten variëren van consultancy en engineering (inclusief projectmanagement) tot en met fabricage en assemblage, naast het bieden van oplossingen voor veelomvattende onderhoudsvraagstukken en projecten.

"Onze internationale klanten vragen om gespecialiseerde kennis in consultancy en design voor de bouw van industriële installaties en vervolgens verstrekken zij ons de opdracht om de projecten uit te voeren", zegt Gerhard Schmidt, CEO van Bilfinger Industrial Technologies

Het advies- en ingenieursbureau Tebodin, dat in april 2012 onderdeel werd van de Bilfinger Groep, maakt ook deel uit van het nieuwe Bilfinger Industrial Technologies. Met ongeveer 8.000 werknemers, waaronder ruim 4.000 ingenieurs, realiseert Industrial Technologies een omzet van meer dan 900 miljoen euro.

"Als jarenlange industriële partner, heeft Bilfinger Industrial Services een goedontwikkelde relatie met de klant op basis van langlopende raamovereenkomsten voor het onderhoud van fabrieken", aldus CEO van Industrial Services, Dr. Michael Herbermann.

"Voor projecten op het gebied van shutdowns, krijgen wij in toenemende mate voet aan de grond op het internationaal sterk concurrerende terrein, als hoofdaannemer, waarbij wij de gehele verantwoordelijkheid op ons nemen, van planning tot uitvoering."