• 23/10/2012

Solvay's joint venture moet grootste Russische surfactants-producent worden

Nieuwe fabriek moet antwoord bieden op de groeiende, Russische vraag naar oppervlakteactieve stoffen voor het huishouden, voor persoonlijke zorg en de olie- en gasmarkt.

Trefwoorden: #oppervlakteactieve stoffen, #sibur, #solvay, #surfactants

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay en SIBUR vormden een joint venture die de grootste Russische producent van oppervlakte-actieve stoffen (of “surfactants”) moet worden.

SIBUR is qua omzet de grootste geïntegreerde petrochemische onderneming van Rusland, het GOS en Centraal- en Oost-Europa. De firma telt 30.453 werknemers.

De 50/50 joint venture is Russpav gedoopt. Ze zal instaan voor de productie van oppervlakteactieve stoffen en chemicaliën bestemd voor olievelden. Het akkoord werd ondertekend oor Dmitry Konov, CEO van SIBUR, en Emmanuel Butstraen, Hoofd van de Global Business Unit Novecare van Solvay en in aanwezigheid van Alexander Novak, Minister van Energie van de Russische Federatie.

De vraag naar oppervlakteactieve stoffen neemt in het GOS (het Gemenebest van Onafhankelijke Staten) elk jaar toe met zes procent. De bewuste stoffen zijn voor huishoudelijk gebruik en persoonlijke verzorging, ze worden voorts gebruikt in de olie- en gassector en in andere industriële sectoren. De fabriek zou in 2015 moeten gaan produceren.

“De grote ervaring van Solvay in de branche van de oppervlakteactieve stoffen, in combinatie met de unieke positie van SIBUR wat grondstoffen en marktkennis betreft zal ons in staat stellen om onze leidende positie op de GOS-markt te verstevigen,” verklaarde Dmitry Konov, de CEO van SIBUR.


(KV) (foto SIBUR)