• 24/10/2012
  • |     BB

Toyota wil 100 nieuwe aanwervingen voor R&D-afdeling doen

In de marge van Ford Genk: Toyota's Executive Vice-President Kodaira stelt 100 nieuwe aanwervingen voor Belgische O&O-activiteiten in het vooruitzicht.

Trefwoorden: #Kodaira, #kris peeters, #toyota

Lees verder

research

( Foto: Toyota Motor Corporation )

ENGINEERINGNET.BE -- Vlaams minister-president Kris Peeters meldt deze voormiddag een onderhoud gehad te hebben met Nobuyori Kodaira, Executive Vice-President van Toyota.

Tijdens dit gesprek werd aangekondigd dat Toyota voor zijn Vlaamse O&O-activiteiten zo’n 100 nieuwe aanwervingen wenst te doen.

Het gesprek van Vlaams minister-president Peeters en Nobuyori Kodaira ging naar verluidt over het belang van het Nieuw Industrieel Beleid als langetermijnvisie voor internationale industriële activiteiten in Vlaanderen.

Minister-president Peeters stelt vast dat Toyota dergelijke visie verwelkomt, en aangeeft dat Vlaanderen bijzonder belangrijk is voor de Europese activiteiten van de Japanse autobouwer.

Toyota telt in onze regio momenteel 1.200 werknemers. Behalve logistieke activiteiten in Diest en Zeebrugge, heeft Toyota zijn Europees O&O-centrum in Zaventem.

In Zaventem werken 850 ingenieurs en hooggeschoolde technici. Toyota heeft vandaag meegedeeld aan minister-president Peeters dat ze voor hun Vlaamse O&O-activiteiten zo’n 100 nieuwe aanvervingen te doen.

“Dit toont aan dat automobielassemblage in Europa en Vlaanderen een belangrijke economische factor is en blijft, en ook voor nieuwe tewerkstelling kan zorgen”, aldus Vlaams minister-president Peeters.