• 25/10/2012
  • |     BB

Belgische ingenieursbureaus openen jacht op 'knappe koppen'

ORI, de sectororganisatie voor advies- en ingenieursbureaus in België, richt een wedstrijd in waarbij master-ingenieursstudenten elkaar bekampen met … kennis.

Trefwoorden: #Conix, #Etap, #Euro-Polis, #Infrabel, #Ores, #ORI, #Pascal Smet, #Technum-Tractebel, #Tractebel, #Willemen

Lees verder

HR

( Foto: ORI )

ENGINEERINGNET.BE -- Voor het derde jaar op rij schrijft de sectororganisatie van de Belgische ingenieursbureaus ORI de wedstrijd Euro-Polis 2050 uit. Daarbij bekampen master-ingenieursstudenten elkaar intellectueel in teams van maximaal 5 personen.

Op 12 en 13 november 2012 moeten zij, binnen de korte tijdsspanne van een etmaal, een professionele jury overtuigen van hun inventiviteit. De jury let op creativiteit en innovatie, duurzaamheid, teamwork en presentatie.

'Zo kunnen kandidaten aan den lijve ondervinden hoe het er in de huidige ingenieurs- en adviesbureaus aan toe gaat, als een soort simulatie van de werkelijkheid,' stelt de organisatie in een persbericht. ' De deelnemende teams van maximaal vijf personen reflecteren dat qua samenstelling: IT, bio, architect, etc.'

Het centrale thema is dit jaar de ‘duurzame stad van de toekomst’. Bernard Gilliot, voorzitter van ORI en CEO van Technum-Tractebel Engineering: “Willen we de komende generatie klaarstomen om de technische uitdagingen van morgen aan te pakken, dan is naast een hoogstaand niveau van educatie, ook out-of-the-box denken een onontbeerlijke voorwaarde.”

De wedstrijd start op maandag 12 november om 11u en eindigt 24 uur later. Op het slotevenement van ‘Euro-Polis 2050: edition 2012’, dat plaats vindt op dinsdag 13 november, worden de winnaars bekend gemaakt.

Pascal Smet, Vlaams Minister van Onderwijs, zal de prijzen uitreiken: de juryprijs is goed voor 1.500 euro, de publieks- en de out-of-the-boxprijs bedragen beiden 1.000 euro.


ACHTERGROND
In de jury zetelen:
Christ’l Joris (President of the Board of Etap Lighting and President of Agoria)
Christine Conix (Conix Architects) Architect
Jean-Claude Moureau (Directeur Général, Bruxelles Mobile)
Eddy Bruyninckx (CEO Port of Antwerp)
Tom Roelants (Administrateur generaal, Agentschap Wegen en Verkeer)
Johan Willemen (CEO Willemen)
Luc Lallemand (CEO Infrabel)
Fernand Grifnee (CEO Ores)

De wedstrijd:
http://www.europolis2050.be/euro-polis-2050/home

De ORI-organisatie:
ORI is de brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België. Ze vertegenwoordigt een zeventigtal bureaus met globaal 700 werknemers die jaarlijks projecten ondersteunen en voorbereiden ter waarde van 10 miljard euro aan investeringen. Dit zowel in de publieke als in de private sector, en in een brede waaier van domeinen zoals gebouwen, infrastructuur & transport, milieu, water, ruimtelijke planning en energie.
ORI vertegenwoordigt haar leden in platforms en netwerken zoals het VBO, VOKA, Beci en Uwe. Ze is ook lid van de Europese organisatie EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Associations) en van de wereldwijde organisatie FIDIC (International Federation of Consulting Engineers).
ORI is vooral actief op 3 domeinen: belangenverdediging, diensten naar leden en het stimuleren van innovatie en creativiteit in de sector.