• 29/10/2012

TNO en Secureview binden de strijd aan tegen slechte camerabeelden

De Nederlandse bedrijven Secureview en TNO ontwikkelen een nieuwe generatie camera’s met een sterk verbeterde beeldkwaliteit, onder alle omstandigheden.

Trefwoorden: #camerabeelden, #SecureView, #TNO

Lees verder

b2b

( Foto: TNO )

EGINEERINGNET -- Vaak zijn de beveiligingsbeelden slecht en de gezochte personen nagenoeg onherkenbaar. Er zijn veel camera’s die goed werken onder ideale omstandigheden. Maar als het donker wordt of als het slecht weer is niet. Toch wil je er als bedrijf op kunnen vertrouwen dat jouw beveiligingscamera altijd bruikbare beelden levert.

De relatie tussen Secureview en TNO is tot stand gekomen vanuit het Nederalndse TNO MKB-programma. Een van de onderdelen van dit programma is het Technologie Cluster.

Hierbij deelt TNO zowel bestaande als nieuwe kennis met een groep van minimaal vijf MKB-bedrijven. Deze MKB-ondernemers hebben een gemeenschappelijke kennisvraag, die met unieke TNO-technologie kan worden opgelost.

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie subsidieert voor een groot gedeelte het Technologie Cluster.

De betere beeldkwaliteit wordt onder meer tot stand gebracht door middel van lokaal adaptieve contrastversterking, waarbij software de camerabeelden automatisch aanpast aan de (licht)omstandigheden. Een ander belangrijk verbeterpunt is de manier waarop de beelden verwerkt (gecomprimeerd) worden.

De camera die ontwikkeld wordt, zal een scherpe prijs-kwaliteitverhouding krijgen.

“We gebruiken voor een groot deel bestaande kennis. Daardoor is er geen sprake van hoge ontwikkelkosten, die bij de klant terugverdiend moeten worden”, licht Secureview-directeur Kapitein toe.

“Dit maakt dat we de camera’s tegen een zeer betaalbare prijs kunnen aanbieden, waardoor ook de winkelier op de hoek straks kan beschikken over een beveiligingscamera met optimale beeldkwaliteit.


(GL)