• 30/10/2012
  • |     BB

Picanol op zoek naar personeel om productiepieken op te vangen

Picanol meldt dit jaar al 125 nieuwe medewerkers aangeworven te hebben. Het bedrijf heeft daarnaast nog steeds vacatures voor hoofdzakelijk technisch personeel.

Trefwoorden: #picanol

Lees verder

HR

( Foto: Picanol )

ENGINEERINGNET.BE -- Het is niet allemaal kommer en kwel in de industrie. De weefgetouwenbouwer Picanol uit Ieper bijvoorbeeld meldt in zijn recentste trading update voor het derde kwartaal 50 nieuwe tijdelijke medewerkers aangeworven te hebben. Dat brengt het totaal aan nieuwe banen voor dit jaar op 125, stelt het bedrijf.

In één adem vermeldt de constructeur nog op zoek te zijn naar vooral technici en logistiek personeel 'om productiepieken in Ieper op te vangen' en zich daardoor 'gedwongen te zien om te focussen op flexibiliteit'.

Maar daarnaast zijn er naar verluidt nog diverse andere vaste vacatures voor technische profielen zoals R&D-ingenieurs, CNC-operatoren, veldtechniekers en IT'ers.

Picanol stelt verder in de update dat de vraag naar nieuwe weefmachines 'hoog blijft'. Dat is onder meer te danken aan de voordelige wisselkoers van de euro.

In het derde kwartaal van 2012 kwam de omzet overigens uit op 116,2 miljoen euro, of een groei van 19% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (98,88 miljoen euro).