• 15/11/2012
  • |     BB

Kris Peeters promoot Vlaamse technologie op medische vakbeurs in Duitsland

Vlaams minister-president Kris Peeters brengt eendaags werkbezoek aan vakbeurs Medica in Duitse Düsseldorf. Vlaanderen is er present met maar liefst 48 exposanten.

Trefwoorden: #Barco, #dusseldorf, #Essec, #Incorpore Technologies, #IndigoCare, #kris peeters, #Medec, #medica, #Orfit

Lees verder

Nieuws

( Foto: Medica )

ENGINEERINGNET.BE -- Medica geldt als de belangrijkste internationale vakbeurs voor de medische industrie, naar verluidt goed voor zowat 4.500 standhouders en meer dan 130.000 professionele bezoekers.

Vlaanderen is er alvast vertegenwoordigd door een stevige afvaardiging, in totaal 48 bedrijven, waarvan er 14 een nieuw product of innovatie zullen presenteren. Enkele blikvangers zijn Barco, Essec/IndigoCare, Medec Benelux, Orfit industries en Incorpore Technologies.

Van de 48 Vlaamse firma's staan er 22 op één van de groepspaviljoenen georganiseerd door Flanders Investment & Trade.

Peeters naar eigen zeggen op de beurs 'contacten hebben met verschillende Vlaamse bedrijven, de sectorfederatie, enkele belangrijke Duitse spelers, Bayer Healthcare, en Bundesverband Gesundheits IT'.

Deze laatste, BVITG, organiseert in 2013 de e-health-vakbeurs ConhIT in Berlijn waar Vlaanderen, samen met België en de andere regio’s, is uitgeroepen tot Partnerland.

Het werkbezoek kadert in één van de vlaggenschepen van het Vlaamse beleid, Flanders’ Care, waarvan ondernemen en internationalisering in de zorgsector en zorgeconomie een belangrijke component is.


ACHTERGROND
Vlaanderen heeft een enorm sterke reputatie inzake diagnostiek, medische apparatuur, en IT-toepassingen in de gezondheidszorg. Medio 2012 zijn farmaceutische producten goed voor de 4e plaats op de lijst van Vlaamse exportproducten, een aandeel van 8,68% in de Vlaamse totaalexport tijdens het eerste halfjaar van 2012.