• 03/12/2012

TEDxAmsterdam Award voor slimme stadswindturbine

De TEDxAmsterdam Award/City of the Future Prize is vandaag uitgereikt aan dr.ir. Rossella Ferraro en dr.ir.arch. Alexander Suma voor hun windenergiesysteem voor de bebouwde omgeving.

Trefwoorden: #TEDxAmsterdam Award, #windturbine

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Zij ontvingen deze award vandaag uit handen van Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken in Amsterdam tijdens het TEDxAmsterdam Event in de Stadsschouwburg van de hoofdstad.

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste idee voor een betere wereld. Ferraro en Suma van Ibis Power, een spin-off bedrijf van de TU Eindhoven, wonnen de prijs omdat hun windenergiesysteem een slimme oplossing is voor energiebewuste steden en een positieve impact zal hebben op de Nederlandse samenleving.

Rossella Ferraro kreeg vandaag een podiumplaats tijdens het TEDxAmsterdam 2012 Event. Hier inspireerde ze het publiek met haar TEDTalk waarin ze haar visie op windenergie in de bebouwde omgeving voor het voetlicht bracht. Het TEDxAmsterdam Event werd bijgewoond door de genodigden in de volle Stadsschouwburg en via live-stream bekeken door ruim 20.000 mensen.

Bij de tien beste kandidaten zat ook een andere TU/e-inzending, namelijk die van dr. ir. Massimo Mischi (Electrical Engineering) over Prostate Cancer Diagnostics.


(GL) (Foto Joost Slijkoort: Rossella Ferraro op TEDxAmsterdam.)

Linktip:
Deze windturbine won ook al de Herman Wijffels Innovatieprijs