• 06/12/2012

Hoofdgebouw Limburgse Steenkoolmijnen wordt cleantechcentrum

Gewezen hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen moet locatie bij uitstek worden voor bedrijven en organisaties die inzetten op groene technologie

Trefwoorden: #greenville

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de gemeente Houthalen-Helchteren openden onlangs GreenVille - Center of Cleantech.

GreenVille wordt de locatie bij uitstek voor bedrijven en organisaties die inzetten op groene technologie.

Cleantech is een sector in opmars. De veranderingen op het vlak van materialen, recyclage, hernieuwbare energie, geothermie, elektrische voertuigen enz. doen nieuwe economische activiteiten ontstaan.

Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM: “ Naar analogie van BioVille -voor de Life Sciences-, en Research Campus Hasselt -voor ICT & Media-, vormt GreenVille een eerste stap in het infrastructuuraanbod van LRM , in dat gevalvoor de cleantechsector.”

In het gewezen hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen staan zich nu 3.000m² kantoorruimte, 500m² vergader- en seminarieruimten, een centraal onthaal en een bezoekerscentrum ter beschikking van bedrijven en organisaties die actief zijn op het vlak van materialen, recyclage, energie, water of aanverwante sectoren.

De Limburgse Cleantech Antenne wordt georganiseerd door GreenVille. Gouverneur Herman Reynders, voorzitter van de Cleantech Antenne Limburg: “Inhoudelijk specialiseert de Limburgse Antenne zich in smart grids, geothermie en landfill mining. Met GreenVille in Houthalen-Helchteren en later EnergyVille in Waterschei bouwen de provincie en LRM aan de Limburgse economie en creëren we jobs in onzekere tijden. Of hoe het steenkoolverleden vandaag mee vorm geeft aan de toekomst van Limburg”. 


(KV)