• 20/12/2012

Multidisciplinair centrum voor bewegingsanalyse M²OCEAN opent de deuren 

Centrum voor bewegingsanalyse M²OCEAN beschikt over een hypermoderne en volledige uitrusting.

Trefwoorden: #bewegingsanalyse, #M²OCEAN

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Onderzoeksgroepen van Universiteit Antwerpen en Artesis Hogeschool Antwerpen richten samen M²OCEAN op: een multidisciplinair centrum voor bewegingsanalyse.

Op maandag 10 december steekt het bewegingslab van wal.

Het nieuwe centrum bundelt de expertise van de onderzoeksgroepen van prof. Luc Pieters (ingenieurswetenschappen) en prof. dr. Steven Truijen (revalidatiewetenschappen en kinesitherapie), beide verbonden aan de Artesis Hogeschool Antwerpen; en deze van prof. dr. Paul Van de Heyning (neus-, keel- en oorziekten), prof. dr. Peter Aerts (functionele morfologie) en prof. dr. Floris Wuyts (evenwichtsonderzoek), alle verbonden aan drie Universiteit Antwerpen.
  
Prof. dr. Van de Heyning: “M²OCEAN beschikt over een hypermoderne en volledige uitrusting, die de competitie met andere hoogtechnologische labs zeker kan aangaan.”

“We zullen bijvoorbeeld uitzoeken hoe de normale ontwikkeling tot het bereiken van een matuur en efficiënt gangpatroon verloopt of welke gangparameters gebruikt kunnen worden om het dynamisch evenwicht te karakteriseren. We focussen op bewegingscoördinatie, evenwicht en posturale controle bij kinderen, volwassenen en ouderen.”

Tenslotte wijst hij erop dat M²OCEAN een centrum is met een open karakter: “We willen een platform worden  voor andere onderzoeksgroepen van de Universiteit Antwerpen, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en voor geïnteresseerde partijen van buitenaf.” 


(KV) (foto Universiteit Antwerpen: Prof. Luc Pieters)