• 24/12/2012
  • |     BB

Masterstudenten adviseren technologiebedrijven over duurzame productie

Masterstudenten die doorwinterde technologiebedrijven adviseren over duurzame productie: het is eens wat anders. Maar het levert de bedrijven naar verluidt ook een frisse kijk op.

Trefwoorden: #agoria, #Alural, #Atcomex, #Baltimore Aircoil, #Bombardier, #Elster, #HUbbrussel, #kaho, #Packo, #Roltex, #Van Londen Gieterij, #Volvo Cars, #Volvo Europa Truck

Lees verder

opleidingen

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens het eerste semester van dit academiejaar hebben studenten uit de richtingen Handelsingenieur (Hogeschool-Universiteit Brussel), Milieu- en preventiemanagement (HUBrussel) en Industriële Wetenschappen (KAHO Sint-Lieven) aan projecten rond ‘duurzame productie en optimalisatie van werkposten’ in technologiebedrijven gewerkt.

Dat gebeurt al voor het vijfde jaar op rij, en HUB en KAHO werken daarvoor samen met technologiefederatie Agoria. Voor elk project gaat telkens een interdisciplinair team aan de slag.

“Studenten ervaren hoe het eraan toegaat in de praktijk en de bedrijven kunnen iets opsteken van jongeren met een frisse kijk", aldus Agoria Vlaanderen.

“Het thema ‘duurzame productie’ was een mooi onderwerp, omdat het tal van invalshoeken heeft die door de studenten interdisciplinair konden aangepakt worden”, zegt Filip Van den Bossche van HUB.

“Om competitief te blijven, hebben bedrijven nood aan continue verbetering van hun bedrijfsprocessen. Onze studenten hebben de kans gekregen om mee te denken over duurzame productie en het verbeteren van de efficiëntie van deze bedrijven. Een mooie ervaring.”

De winnaars die jaar waren de studenten Karolien De Cooman, Joris De Pauw, Kobe Vancraeymeersch, Pascal Vanmechelen en Delphine Tytgat voor een warehouse automatiseringsproject bij het bedrijf Packo Inox.


ACHTERGROND
In totaal namen er 68 studenten aan deel, van wie 12 meisjes en 56 jongens; 14 handelsingenieurs, 17 milieu- en preventiemanagers en 37 industriële wetenschappers deel. Zij schreven aanbevelingen voor Alural Belgium en Group, Atcomex, Baltimore Aircoil, Bombardier, Elster, Packo, Roltex, Van Londen Gieterij, Volvo Cars en Volvo Europa Truck.