• 07/01/2013

Vliegende, zespotige robot tilt en verplaatst voorwerpen (+video)

Het Amerikaanse ‘MadLab Industries’ heeft een hybride gecreëerd van een hexapod (zespotige, wandelende robot) met een helicopter.

Trefwoorden: #helicopter, #hexapod

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Het Amerikaanse ‘MadLab Industries’ heeft een hybride gecreëerd van een hexapod (zespotige, wandelende robot) met een helicopter. Een Hexapopter, dus.

Ze vertrokken van een Hexapodkit van Trossen Robotics, en verminderden daarvan het gewicht door enkele ABS-platen te vervangen door platen uit koolstofvezel. En om de stabiliteit van de Hexpod in de lucht te waarborgen, installeerden ze er niet één of twee, maar zes rotors op.

Zo ontstond de robot die kan kruipen op de grond, vliegen door de lucht, en allerlei dingen tussen z’n poten kan meenemen. Een beetje zoals een insect, dus.

Andere belangrijke onderdelen van de Hexapopter zijn een Hoverfly Pro flight controller, zes E-Flite Power 15 motoren en zes E-Flite 40-amp ESC (Electronic Speed Controls, bij ons ook wel bekend als ESP’s: Electronic Stability Program)

De ESC’s van de hexapod en die van de hexcopter zijn voorlopig nog verschillend, maar het MadLab team zou er binnenkort in willen slagen voor beide delen dezelfde ESC’s te gebruiken.

Het team zou ook met de gedachte spelen ervoor te zorgen dat hexapod en hexacopter vlot kunnen één worden, en scheiden. Een beetje zoals man en paard, als het ware.


(KV) (foto MadLab Industries)

Video 1:

Video 2: