• 10/01/2013
  • |     BB

Samsung demonstreert smartphone met soepel OLED-schermpje

Op de CES in Las Vegas heeft Samsung een smartphone met OLED-technologie gedemonstreerd: een flexibel schermpje in de vorm van een ultradun laagje plastic.

Trefwoorden: #oled, #samsung, #youm

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET – Tussen de talloze noviteiten die Samsung op het techminnende publiek losliet, was er één uitschieter: de Youm, een display dat gebruik maakt van een uiterst dun plastic folie in plaats van glas, waardoor de displays heel buigzaam zijn. Je kunt ze letterlijk oprollen. Het gaat uiteraard om een prototype.

Brian Berkeley, van Samsung's Display-divisie: "Ons team kon een display met een hoge resolutie op uiterst dun plastic maken in plaats van op glas zodat het nooit breekt, zelfs niet als je het laat vallen."

“Deze nieuwe vormfactor gaat echt de manier veranderen van hoe mensen omgaan met hun apparaten en biedt nieuwe mogelijkheden voor de levensstijl... (en) onze partners kunnen een totaal nieuw ecosysteem van apparaten mee creëren.”

Tijdens zijn live presentatie besteedde Berkeley ruim aandacht aan het prototype voorzien van een gebogen rand die de aangrenzende content ook langs de kant van het apparaat liet zien, zodat je het toestel ook via de zijkant kunt bedienen.


BIJ DE FOTO
Voorbeeld van OLED-technologie. In de linkerhand een smal houdertje, waar een OLED-scherm uitschuift. Bekijk de video.


Video: