• 17/01/2013
  • |     BB

Crisis tast omzet Siemens België-Luxemburg niet aan

Ondanks de crisis was 2012 'een goed jaar' voor de Belgisch-Luxemburgse tak van het Duitse Siemens-concern. 'Dankzij talloze kleine en middelgrote projecten', aldus André Bouffioux.

Trefwoorden: #bouffioux, #siemens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE -- “Met een zekere fierheid kunnen we zeggen dat Siemens België-Luxemburg erin geslaagd is om een lichte groei te realiseren, zowel in omzet als in nieuwe orders, aldus CEO André Bouffioux. "En dat ondanks de zeer moeilijke economische omstandigheden."

"Onze groei is niet afkomstig van uitzonderlijk grote projecten, maar van talloze kleine en middelgrote projecten. Bovendien leverde elk van onze vier sectoren een bijdrage die beter dan of even goed was als vorig jaar: een gezonde balans. Daarnaast konden we ook onze exportpositie, vooral in Noord-Afrika, verder versterken.”

In boekjaar 2012 (van van 1 oktober 2011 tot 30 september 2012) steeg het zakencijfer licht van 1,029 miljard tot 1,036 miljard euro. De orderontvangsten van hun kant volgens dezelfde trend en namen met 4% toe, van 976 miljoen euro tot 1,016 miljard euro.

In detail werd de groepsomzet voor 32% neergezet door de Sector Industry, voor 36% door Healthcare, voor 26% door Infrastructure & Cities en voor 6% door Energy. Ook de exportactiviteiten (38% van de omzet) deden het goed: er was een stijging van 384 miljoen euro vorig boekjaar tot 394 miljoen euro in 2012.

In zijn evaluatie stelt Siemens dat vooral Industry een sterk resultaat wist te behalen. Bovendien was de nieuw opgerichte tak 'Infrastructure & Cities', die duurzame technologieën en infrastructuur voor stedelijke gebieden levert, meteen al goed voor 26% van de totale omzet.

André Bouffioux: “We zijn bescheiden positief voor 2013, maar we blijven waakzaam en stellen ons flexibel op. Onmiddellijk reageren op een steeds sneller veranderende economische en politieke omgeving blijft immers onze grote uitdaging.”