• 18/01/2013
  • |     BB

Boeing zou waarschuwingen eigen ingenieurs genegeerd hebben

Naar aanleiding van een sociaal conflict doet de technische vakbond SPEEA in de VS een straffe uitspraak: Boeing zou de waarschuwingen van zijn technische mensen in de wind geslagen hebben.

Trefwoorden: #boeing, #dreamliner, #SPEEA

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boeing )

ENGINEERINGNET – Wereldwijd worden momenteel alle Dreamliners - de 787 van Boeing - aan de grond gehouden. Volgens de lokale technische vakbond SPEEA is dat een gevolg van de houding van de Boeing-directie.

Die zou de waarschuwingen van zijn technische mensen in de wind geslagen hebben. Naar aanleiding van de onderhandelingen over nieuwe meerjarencontracten voor de ingenieurs bij Boeing, stelde Joel Funfar van de SPEEA: "Boeing corporate created the 787 problems by ignoring the warnings of the Boeing technical community."

SPEEA and Boeing startten al in april van dit jaar onderhandelingen op over nieuwe meerjarencontracten voor de zowat 15.550 ingenieurs en 7.400 technici bij Boeing, maar hebben nog altijd geen akkoord bereikt.

Volgens Joel Funfar dreigt Boeing dubbel in de fout te aan door de problemen die precies veroorzaakt zijn door het uitbesteden van technisch werk aan externe bedrijven, te willen oplossen door nog méér te gaan outsourcen.

"De eigen Boeing-ingenieurs zijn essentieel om het vertrouwen in de 787 te herstellen, maar er is bij de directie een groeiend gebrek aan respect voor hun werk", stelt SPEEA in een persbericht.