• 20/03/2014

Ex-Siemens CEO Peter Löscher wordt voorzitter van Sulzer-groep

Peter Löscher, de CEO die door Siemens half vorig 'verzocht' werd ontslag te nemen, gaat voor één jaar aan de slag als 'Chairman of the Board' bij de Zwitserse Sulzer-groep.

Trefwoorden: #aanstelling, #ceo, #loscher, #metco, #oerlikon, #siemens, #sulzer

Lees verder

personalia

( Foto: Sulzer, Peter Löscher )

ENGINEERINGNET – De Oostenrijker Löscher (56) neemt weer een voltijdse functie op nadat hij in juli van vorig jaar de eer aan zichzelf hield en ontslag nam bij het Duitse engineeringgconcern Siemens.

Hij wordt voorzitter van de raad van bestuur van het Zwitserse Sulzer, een groep met een omzet van 3,3 miljard Zwitserse frank, die in Nederland en België vooral bekend staat als fabrikant van industriepompen.

Zijn mandaat geldt voor één jaar, zo meldt Sulzer in het verslag van zijn jaarlijkse algemene vergadering. Interim-voorzitter Vladimir Kuznetsov: "Dhr Löscher heeft een uitgebreide ervaring in het managen van grote industriële ondernemingen. Hij is een onberispelijk kandidaat".

Joe Kaeser volgde in augustus 2013 Löscher op als CEO van Siemens, nadat die verschillende kwartalen na elkaar met slechte resultaten uitpakte en de steun verloor van zowel het management als de aandeelhouders. In het vierde kwartaal van vorig jaar wist Kaeser alvast met betere resultaten uit te pakken (zie leestips onderaan).

Zo bleek het kalenderjaar 2014 goed gestart met een stevige portefeuille (+12%) aan bestellingen en nam de winst in die periode toe met 21%.

Löscher is momenteel nog voorzitter van de Siemens-stichting, en bekleedt ook mandaten bij de Thyssen-groep en de Deutsche Bank.

Sulzer verkocht eind januari zijn Metco-divisie voor oppervlaktebehandeling aan Oerlikon,en kondigde toen tevens aan zich te gaan toespitsen op olie en gas, energie en water als kernactiviteiten.


(Bert Belmans)