Nederlandse ingenieursbureaus mogen voor Eni scheepswerf ontwerpen

Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos winnen contract van 18 miljoen dollar om FEED-services te leveren. "We werken met multidisciplinair projectteam dat snel beslissingen kan nemen"

Trefwoorden: #engineering, #feed, #HaskoningDHV, #haven, #ingenieursbureau, #Kazachstan, #KazMunayGas, #Kuryk, #Witteveen

Lees verder

Nieuws

( Foto: OpenWerven )

ENGINEERINGNET.NL – Het energiebedrijf Eni heeft de ingenieursbureaus Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos de opdracht gegeven om een nieuwe scheepswerf te ontwerpen in Kazachstan, bij Kuryk aan de Kaspische Zee. Met de opdracht is een bedrag van USD18 miljoen gemoeid.

De nieuwe scheepswerf gaat voorzien in de bouw, reparatie en onderhoud van schepen die nodig zijn voor de groeiende olie- en gasexploratie en -productie in het gebied.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van het Italiaanse energieconcern Eni en het Kazachstaanse staatsbedrijf KazMunayGas (KMG).

De eerste fase voorziet in een scheepsbouwproductie van 400 ton per maand en het onderhoud van 70 schepen per jaar.

Wim Klomp, projectdirecteur bij Royal HaskoningDHV: “We werken nauw samen met onze partner Witteveen+Bos en het lokale adviesbureau NIPI Neftegas om FEED-services (Front End Engineering Design) te leveren voor alle aspecten van de scheepswerf in Kuryk en om de lokale vergunningen te verkrijgen voor onze klant."

"Het project heeft een korte doorlooptijd. Daarom werken we met een multidisciplinair projectteam dat snel beslissingen kan nemen en de vele verschillende, maar onderling samenhangende technische aspecten van het project efficiënt coördineert."

"Wij maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van lokale praktijken, zowel bij de keuze van technische oplossingen tijdens de bouwfase als voor de operationele methoden wanneer de scheepswerf in bedrijf is.”

De diensten van Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos bestaan uit projectmanagement, planning, onshore maritieme werken, gebouwen, en werktuigbouwkundige en elektrische diensten.

Inmiddels is de ontwerpfase gestart en heeft het Eni-KMG-klantteam naar verluidt 'een begin gemaakt met het zoeken naar internationale partners met expertise in scheepsbouw en -reparatie die willen investeren in de nieuwe scheepswerf en deze willen exploiteren'.