• 24/01/2013
  • |     BB

Subcontractor Harsco gelauwerd voor ontwikkeling veilige steigerleuning

Alliantie van NAM-aannemers CASOS-groep reikt veiligheids-award uit aan subcontractor Harsco voor het ontwikkelen van een opzetleuning voor een veilige steigeropbouw.

Trefwoorden: #CASOS, #Harsco, #steigerleuning, #Subcontractor

Lees verder

Nieuws

( Foto: CASOS )

ENGINEERINGNET.NL – CASOS – 'Contractor Alliance for Safety On Shell operations' - is een groep van contractors die project- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op en aan NAM-locaties, zowel op het land als op zee, alsook op een aantal SHELL UK locaties op het zuidelijke deel van de Noordzee. De groep zet zich in om een inspanning te leveren tot ongevalsvrije werkomgevingen.

Voor de eerste maal reikt CASOS nu ook awards uit aan zijn leden. Zo ging de award voor ‘The rush for the Golden Best Practice’ naar subcontractor voor het ontwikkelen van een opzetleuning voor een veilige steigeropbouw.

De opzetleuning van Harsco zorgt ervoor dat de monteur altijd achter een leuning werkt, aanlijnen wordt hierdoor grotendeels overbodig en het valrisico wordt beperkt. Tevens bezit de leuning een innovatief 'snel' klemmechanisme. Door de brede toepassing van steigers in de bouw en industrie is de kracht van deze innovatie in potentie erg groot, aldus de jury.

Op de tweede plaats eindigde industrieel reiniger Reym voor een Biologische Monitor waarmee de gezondheid van medewerkers periodiek kan worden gevolgd. Derde werd Arcadis met een praktische en efficiënte 'Table-top'-oefening om calamiteiten en noodsituaties te oefenen.

Juryvoorzitter Van de Leemput, directeur van de NAM is enthousiast over de ingezonden initiatieven. De jury licht toe: “Het argument 'dat doen we al jaren zo' leidt tot blindheid voor bedrijfsrisico's. De wedstrijd daagt deelnemers uit om veiligheidsverhogende maatregelen met elkaar te delen en op een simpele en doeltreffende manier om te gaan met het wegnemen van risico's.”


OP DE FOTO
Van links naar rechts: Bart van de Leemput (directeur NAM), Richard Snel (directeur Harsco Noordoost) en Jeroen Sluik (Manager HSE Harsco)