• 29/01/2013

Q45 SureCross - Opto-sensoren zonder draad - Banner - persbericht

Draadloze sensoren worden ingezet op plaatsen waar het bedraden problematisch of onmogelijk is. De energievoorziening zorgt vaak nog voor beperkingen. Niet voor de Q45 fotocellen van Banner.

Trefwoorden: #Banner, #IP67, #Multiprox, #Sensor, #voeding

Lees verder

Productnieuws

Sensor, radio en interne voeding in robuuste IP67-behuizing
Op de markt bestaan draadloze systemen, die een andere sensor nodig hebben die met een draad op een radio of gateway is aangesloten. De SureCross Wireless Q45 is de enige sensor op de markt die effectief draadloos functioneert.

Deze worden gevoed met standaard “AA” lithium batterijen en zijn bijzonder eenvoudig in gebruik te nemen. Afhankelijk van het sensortype en de toepassing gaan de vervangbare batterijen van de Q45 tot 5 jaar mee !

De signalen van de sensor worden gecapteerd door de DX80-gateway die communiceert met alle klassieke PLC’s, HMI’s en andere industriële controlesystemen. De afstand van de Gateway tot de draadloze sensoren kan tot 1 km (ononderbroken lijn) bedragen.

Netwerk tot 47 draadloze sensoren
Er kunnen netwerken worden opgebouwd met 1 of 2 sensoren, direct koppelbaar op een gateway. Daarnaast kan ook een netwerk worden opgebouwd met max. 6 sensoren die direct worden gekoppeld op een DX80-gateway. Dit netwerk kan via Modbus RTU RS485 zelfs worden uitgebreid tot 47 sensoren.

De datatransmissie is beveiligd tegen WiFi-gebaseerde interferentie door de zgn. frequency hopping en het propriëtaire protocol dat functioneert binnen de 2,4 GHz ISM-band.

Een alarmuitgang is beschikbaar bij verlies van de radioverbinding.

In de Q45-bouwvorm zijn diverse sensoren beschikbaar. Zo zijn er gepolariseerde retro-reflectieve opto-sensoren, convergente opto-sensoren, basisapparaten voor lichtgeleiders en basisapparaat voor andere standaardsensoren, zoals bvb inductieve sensoren.

De draadloze Q45 wordt gebruikt voor het detecteren van de aanwezigheid/afwezigheid van componenten, het uitlijnen, positioneren en tellen van onderdelen en voor bewakingsapplicaties.


Meer info en de Wireless Catalog vindt u door hier te klikken.

Meer informatie:
MULTIPROX nv
Lion d'Orweg 12 - B-9300 Aalst
T 053 766 566 - F 053 78 39 77
mail@multiprox.be - www.multiprox.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Multiprox
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.