• 31/01/2013
  • |     BB

Kris Peeters reikt eerste logistieke 'Lean & Green Awards' uit

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft de eerste Lean and Green awards in Vlaanderen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Instituut voor de Logistiek.

Trefwoorden: #AB InBev, #Alders, #Bayer, #CHEP, #Ewals Intermodal, #HJ Heinz Belgium, #Hospital Logistics, #kris peeters, #Ninatrans, #Snel Logistic, #Van Dievel, #Verbessem, #vil, #Wim Bosman

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE -- Twaalf (middel)grote bedrijven die in juni vorig jaar met het Lean and Green programma zijn gestart ontvingen de award voor hun inspanningen om de CO2-uitstoot en het energiegebruik van hun logistieke activiteiten drastisch te verminderen.

Om de award te behalen moeten bedrijven de CO2-emissies van hun logistieke activiteiten gedetailleerd in kaart brengen en een uitvoerig plan van aanpak uitwerken om het energiegebruik en de uitstoot van CO2 met minimaal 20 % te verminderen. Elk plan van aanpak wordt vervolgens geëvalueerd door de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel.

De maatregelen die Lean and Green award winnaars in hun plannen van aanpak hebben opgenomen zijn heel verscheiden, met onder meer de overstap naar alternatieve brandstoffen, multimodaliteit, minder lege kilometers, technologische innovaties en betere beladingsgraad.

Olivier Legendre, Country General Manager CHEP: “Lean and Green creëert een forum waar je partners ontmoet die een zelfde doel voor ogen hebben, namelijk het zoeken naar efficiëntie en optimalisatie door samenwerking. Dit voegt een extra dimensie toe aan de relatie met je klant of je leverancier”.


ACHTERGROND
De winnaars van de eerste Lean and Green awards zijn AB InBev België, Alders Transport & Logistics, Bayer Antwerpen, CHEP Benelux, Ewals Intermodal, HJ Heinz Belgium, Hospital Logistics, Ninatrans, Snel Logistic Solutions, Vervoer Van Dievel, Vervoer Verbessem en Wim Bosman.