• 13/02/2013

Veiligheidscertificaat voor SATO patiëntpolsbandjes

SATO werd Europees gecertificeerd door het gerenommeerde Hohenstein Instituut uit Bönnigheim voor veiligheidspolsbandjes die gebruikt worden voor de identificatie van patiënten.

Trefwoorden: #Hohenstein Instituut, #identificatie, #polsband, #RFID, #SATO, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: SATO )

ENGINEERINGNET -- Experts bevestigen de bioveiligheid en daarmee de goede huidverdraagzaamheid en antimicrobiële eigenschappen van deze producten.

Goede en duidelijke identificatie is in ziekenhuizen en zorginstellingen van cruciaal belang om de veiligheid van de patiënten te waarborgen en medische fouten te voorkomen. Dit bedrijf biedt hiervoor complete oplossingen aan, zoals polsbandjes, barcode printers met bijbehorende software en scanners.

Het gamma voor patiëntpolsbandjes omvat varianten met een veilige kleef- of clipsluiting voor volwassenen en kinderen en versies met geïntegreerde HF-RFID-tag.

Op de polsbandjes kan uitgebreide informatie zoals naam, patiënten-ID, afdeling, bednummer, allergieën, intoleranties met een 2D-barcode worden geprint, met tekst en een foto.

De polsbandjes zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat bijzonder slijtvast is, zelfs bij contact met vocht, desinfecteringsmiddelen, alcohol en bij hoge temperaturen.

De zeer zachte en uiterst comfortabele polsbandjes zijn bovendien bijzonder veilig, aangezien het polsbandje zodanig is ontworpen dat sneetjes en drukpunten voorkomen worden. Ze zijn daarnaast latexvrij en hebben een antimicrobiële coating.


(GL)