• 08/02/2012
  • |     BB

Het eerste CO2-reducerende label ter wereld

Milieuvriendelijkheid kan ook in kleine dingen zitten: het Japanse Sato heeft een techniek ontwikkeld om de uitstoot van CO2 te verminderen wanneer haar labels verbrand worden.

Trefwoorden: #barcode, #co2, #logistics, #sato, #techniek

Lees verder

research

( Foto: Sato )

ENGINEERINGNET -- Sato, een Japanse fabrikant met wereldwijde vertakkingen, heeft een techniek ontwikkeld die de CO2, uitgestoten bij het verbranden van barcode- en andere labels, absorbeert en vermindert.

Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van een speciaal CO2-absorberend middel - met deeltjes op nanoschaal - dat aan de lijm van het label wordt toegevoegd.

Dit absorbeermiddel vermindert de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij verbranding met meer dan 20 en in sommige gevallen met 50%, vergeleken met conventionele labels. Na verbranding blijft door een chemische reactie enkel onschadelijk as over, aldus het bedrijf op zijn website.

De techniek is ontwikkeld samenwerking met professor Masahiko Abe van de Tokyo University of Science en de onderneming van de universiteit, ACTiiVE.


ACHTERGROND
Sato is een leverancier op het gebied van systemen en labels voor automatische identificatie en gegevensverzameling (AIDC), waarbij gebruik gemaakt wordt van barcode- en RFID-technologieën. Het in 1940 opgerichte bedrijf beschikt over verkoop- en servicevestigingen in meer dan 20 landen en is wereldwijd vertegenwoordigd via een partnernetwerk.