• 14/02/2013
  • |     BB

Warren Buffett wil Heinz voor 28 miljard dollar overnemen

Een consortium van 3G Capital en Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett, wil de ketchup-producent Heinz overnemen. Prijs: 28 miljard dollar, of 22 miljard euro.

Trefwoorden: #3G Capital, #Berkshire Hathaway, #buffett, #heinz

Lees verder

Nieuws

( Foto: Heinz )

ENGINEERINGNET -- De beruchte Warren Buffett is in volle onderhandeling om de grootste fusie/overname ooit in de levensmiddelensector aan zijn palmares toe te voegen: die van het Amerikaanse Heinz voor 28 miljard dollar. Dat blijkt althans uit de nieuwsaankondiging die Heinz op 14 februari 2013 de wereld instuurde.

Onduidelijk in de mededeling is hoe de Heinz-aandelen onder de twee deelnemers aan het consortium zullen verdeeld worden. Heinz maakte wel bekend dat de aandeelhouders 72,50 dollar in cash zullen ontvangen. Dat is 25% bovenop de aandelenkoers van die dag.

In een persbericht benadrukt Heinz CEO William R. Johnson dat zijn bedrijf al 30 kwartalen op rij organische groei neerzet, en dus blaakt van gezondheid.

Als alles goed gaat, zal de deal in het derde kwartaal van 2013 rond zijn.


ACHTERGROND
De H.J. Heinz Company heeft zijn hoofdkantoor in Pittsburgh, Pennsylvania. Met bijna 45.000 medewerkers in circa 200 landen, is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld, met onder meer productievestigingen in België en Nederland. In België opereert Heinz via een verkoopskantoor in Turnhout. Daar heeft de groep ook een productie-eenheid, waar jaarlijks zowat 600 miljoen portieverpakkingen worden gemaakt.