• 21/02/2013

Serie smalle magneetschakelaars verbeterd

Door het geïntegreerde dubbele contact voor het schakelen van elektronische circuits zijn de J7KN-10D/22D serie magneetschakelaars gemakkelijker te installeren en te bedienen.

Trefwoorden: #automatisering, #circuits, #elektronisch, #magneetschakelaar, #Omron

Lees verder

Productnieuws

Omron, de industriële automatiseringsspecialist en het bedrijf dat het industrieel “smal” relais in de markt introduceerde, heeft de J7KN-serie smalle magneetschakelaars verder ontwikkeld.

Door het geïntegreerde dubbele contact voor het schakelen van elektronische circuits zijn deze gemakkelijker te installeren en te bedienen. Het temperatuurbereik is ten opzichte van vergelijkbare typen verder verhoogd.

De nieuwe J7KN-10D - 22D serie magneetschakelaar is uitwisselbaar met de vorige serie en behoudt de voordelen zoals het robuuste ontwerp, temperatuurbestendigheid (speciale T90-markering volgens IEC 61058, temperaturen van -40 tot 90 ºC en geen derating van de AC3-waarden) en het smal ruimtebesparend ontwerp.

De nieuwe serie heeft een verbeterd ontwerp, biedt een hogere bescherming, is gemakkelijker in onderhoud en is voorzien van een geïntegreerd hulpcontact dat geschikt is voor het schakelen van elektronische schakelingen (17 V, 5 mA).

Omron streeft continu naar hogere betrouwbaarheid, verbeterde prestaties en gemakkelijkere verwerking van haar producten, omdat gebruikers vragen om duurzame, hoogwaardige producten met een lange levensduur die gemakkelijk in onderhoud zijn.

De nieuwe J7KN-10D/22D is daarop geen uitzondering. Deze heeft nu een compleet stofdichte beschermende behuizing en is eenvoudig zonder hulpmiddelen van een DIN-rail te demonteren. Bovendien kunnen de aansluitblokken zonder gereedschap worden bereikt.

Het gebruiksgemak is tot in de kleinste details doorgevoerd. Zo zijn bijvoorbeeld de spoelaansluitingen zo gepositioneerd dat aansluiten gemakkelijker is en de aansluitblokken zonder gereedschap gewisseld kunnen worden.

De indicatie van de aansluitposities zijn groter en scherper en de spoelspanning is nu duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van de behuizing.

Een groot voordeel van de motormagneetschakelaarserie is het brede temperatuurbereik (-40 tot +90 ºC), waardoor deze geschikt zijn voor toepassingen waarbij grote temperatuurverschillen kunnen optreden.

Deze situaties ontstaan bijvoorbeeld in de behuizing op de top van de mast van een windmolen, waar de omgevingstemperatuur sterk afhankelijk is van de weersinvloeden.

Ook is er gedacht aan de uitwisselbaarheid. Zo zijn bijvoorbeeld de belangrijkste contactposities gehandhaafd waardoor dezelfde O/L-relais en hulpcontacten gebruikt kunnen worden net zoals de meeste overige opbouwcomponenten. Hierdoor worden problemen in voorraadaanleg en -beheer voorkomen.

Voor meer informatie:
Omron Electronics nv
Stationsstraat 24 - 1702 Groot-Bijgaarden
Tel. +32 (0)2 466 24 80 - Fax +32 (0)2 466 06 87
info.be@eu.omron.com - industrial.omron.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Omron Electronics
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.