• 25/02/2013

Belgische groep neemt Van Bemmel machine-import over

Belgische VAN LAECKE Group bevestigt overname Nederlandse Van Bemmel machine-import.

Trefwoorden: #recycling, #van bemmel, #van laecke

Lees verder

niews

ENGINEERINGNET -- De Belgische Van Laecke Group zocht en vond een Nederlandse partner voor de verkoop en service van zeven en brekers. Van Bemmel machine-import was dan weer tevreden met de samenwerking met de Belgische groep wegens de vergrootte mogelijkheden voor de verkoop en service van hun uitgebreide recycling programma, en om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen.

Van Laecke Group heeft met de aandeelhouder J. van Bemmel Holding overeenstemming bereikt over overname van 100% van de aandelen en zal Van Bemmelmachine-import als zelfstandig bedrijf in IJsselstein voortzetten.

Jan van Bemmel: ”Door deze overname gaan wij onderdeel uitmaken van een ambitieuze groep met een uitstekende reputatie, waardoor ook onze positie in de recyclingmarkt nog sterker wordt. Het stelt ons in staat om in Nederland en België een van de belangrijkste spelers op de recyclingmarkt te worden. Wij verwachten tevens dat de overname een positief effect zal hebben voor onze medewerkers, klanten en leveranciers.”

Luc Van Laecke: “Mijn vrouw en ik zien deze overname als een enorme uitdaging waar we - gestimuleerd door het jeugdige enthousiasme en de drive van onze zoon en dochter- volop willen voor gaan."

"Als Marcom / Van Laecke group zijnde waren wij ook reeds geruime tijd op zoek naar diversificatie en spreiding van onze activiteiten. Prioritair was ook de betere toegang tot de Nederlandse markt met onze zeven en brekers. Deze unieke kans is dan ook voor ons alle vier een droom die werkelijkheid wordt.”


(KV) (foto Van Bemmel machine-import)