• 27/02/2013
  • |     BB

Picanol investeert 12 miljoen euro in Ieperse vestiging

Investeringsplannen behelzen onder meer een nieuwe proefdraaizone voor weefmachines en de uitbreiding van de HWS-vormlijn.

Trefwoorden: #ieper, #picanol

Lees verder

Nieuws

( Foto: Picanol )

ENGINEERINGNET.BE - Picanol gaat voor 12 miljoen euro aan investeringen doen in nieuwe productie-infrastructuur in zijn Ieperse vestiging.

De raad van bestuur heeft hiervoor definitief zijn fiat gegeven. Dat liet het bedrijf weten tijdens de voorstelling van zijn jaarresultaten 2012.

Het plan omvat onder meer de bouw van een nieuwe proefdraaizone voor weefmachines en de uitbreiding van de HWS-vormlijn.

In combinatie met verdere productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen wil de Picanol naar eigen zeggen via deze uitbreidingen zijn concurrentiepositie verbeteren.

Over 2012 presteerde de constructeur naar verwachting, met een geconsolideerde omzet van 461,75 miljoen in vergelijking met 466,95 miljoen euro in 2011.

De machinebouwer stelt wel voorzichtig te blijven voor 2013, aangezien het als exportgericht bedrijf actief is in een volatiele wereldeconomie met wijzigende wisselkoersen: ' Door het cyclische karakter van de textielmarkt blijft een strikte kostenbeheersing absoluut noodzakelijk'.

Voor de eerste zes maanden van 2013 is het orderboek voor de beide divisies naar verluidt 'goed gevuld'. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft zijn minder duidelijk, aldus Picanol.