• 01/03/2013
  • |     BB

CREG waarschuwt: Electrabel's Fixonline-contract niet langer goedkoopste

Fixonline-contract van Electrabel in februari niet langer goedkoopste door stijging van 8,5% in vergelijking met januari. CREG: ‹Sommige reclameboodschappen informeren slechts gedeeltelijk›.

Trefwoorden: #CREG, #electrabel, #Fixonline

Lees verder

nieuws

( Foto: EU )

ENGINEERINGNET.BE -- De CREG stuurt een waarschuwing uit voor consumenten: 'Bepaalde reclameboodschappen of verklaringen hebben de neiging om de consumenten slechts gedeeltelijk te informeren en hen ertoe te brengen om niet altijd de meest interessante aanbieding te kiezen'.

Is deze waarschuwing nog algemeen, het voorbeeld dat CREG aanhaalt in zijn persmededeling viseert klaar en duidelijk Electrabel. De energiewaakhond verwijst daarbij naar het huis-aan-huis reclameblad 'Energiek – Speciale editie' dat eind februari in het hele land werd verdeeld .

Daarin schrijft Electrabel op de eerste pagina: 'De CREG, regulator van de elektriciteits - en aardgasmarkt, heeft trouwens aangekondigd dat Electrabel begin dit jaar de goedkoopste leverancier voor elektriciteit was'.

Dat klopt, aldus CREG in zijn mededeling, in januari 2013 lieten we weten dat het Fixonline-contract (enkel beschikbaar via het Internet) de goedkoopste aanbieding was voor de levering van elektriciteit aan huishoudelijke consumenten .

Maar in februari blijkt dat niet langer het geval: de formule is 8,5% duurder geworden vergeleken met januari. Dat heeft voor gevolg dat de aanbieding voor Vlaanderen en Wallonië eerst op de 9 de plaats van het klassement opgesteld door de CREG, terwijl het voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op de 2de plaats staat.

'Bovendien biedt de leverancier naast dit contract ook vier andere contracten aan waarvan de prijzen beduidend hoger liggen dan het Fixonline-contract', aldus CREG.

Bijgevolg raadt de CREG de elektriciteits- en gasconsumenten aan om de prijzen verder te blijven vergelijken en, indien ze bij hun huidige leverancier willen blijven, de prijzen van de verschillende contracten en diensten van deze leverancier te vergelijken alvorens het meest interessante te kiezen.


ACHTERGROND
De CREG is de federale regulator van de elektriciteits- en aardgasmarkt in België. Naast haar adviserende taak ten overstaan van de overheid, is de CREG onder meer ook belast met het toezicht op de transparantie en de mededinging op de elektriciteits- en aardgasmarkt, met erover te waken dat de markttoestand het algemeen belang beoogt en in het algemene energiebeleid past en met het behartigen van de essentiële consumentenbelangen.