• 01/03/2013
  • |     BB

Electrabel reageert op waarschuwing CREG: ‹onze prijzen dalen wél›

Electrabel stelt dat het ‹met verbazing› kennis genomen heeft van de waarschuwing die de CREG vandaag uitstuurde. Daarin staat onder meer dat Fixonline niet langer de goedkoopste formule is.

Trefwoorden: #CREG, #electrabel, #Fixonline

Lees verder

nieuws

( Foto: Magnox )

ENGINEERINGNET.BE - Ter herinnering, in december van vorig jaar kondigde Electrabel een automatische daling van de gas- en elektriciteitsprijzen voor al haar bestaande en nieuwe klanten aan.

De energieleverancier zette een grootschalige informatiecampagne op om de consumenten daarvan op de hoogte te brengen, onder meer via een speciale editie van haar magazine Energiek. Precies het artikel over de prijsdaling in dat magazine nam energiewaakhond CREG vandaag op de korrel. In het gewraakte artikel staat te lezen dat de Fixonline-formule van Electrabel de 'meest aantrekkelijke is (voor een periode van één jaar)'.

Dat was ook zo in januari, schrijft de CREG, maar vanaf februari niet meer, want de prijs steeg in februari al met 8,5% vergeleken met januari. De energiewaakhond adviseert iedereen om zijn huiswerk goed de maken en vooral de tarieven van alle leveranciers te vergelijken.

Electrabel reageert geprikkeld en stelt in een reactie op de waarschuwing van CREG dat globaal genomen de geïndexeerde prijzen ieder trimester aangepast worden en bovendien: ' Ze zijn significant gedaald sinds1 januari en bleven sindsdien onveranderd. De vaste prijzen worden daarentegen maandelijks aangepast'.

'We merken hier bovendien op dat de vaste contracten van Electrabel die het meest verkocht worden (Groen+ en Fix+) vanaf de maand maart zelfs nog licht zullen dalen ten opzichte van begin januari', aldus Electrabel.

En, om specifiek CREG van antwoord te dienen: 'Voor wat FixOnline betreft - wat het onderwerp uitmaakt van de communicatie van de CREG - betreft het een nicheproduct dat enkel beschikbaar is via internet en waarvan het aanbod eveneens iedere maand wordt aangepast. Schommelingen zijn dus mogelijk. FixOnline is sinds zijn lancering in september 2012 een zeer competitief aanbod voor de klanten die hun energie enkel via internet willen beheren'.

Dat Electrabel reageert, was te verwachten. De leverancier lanceerde de afgelopen maanden een grootscheepse campagne om verloren marktaandeel terug te winnen. De waarschuwing van CREG dreigt het effect van deze dure investering zoniet onderuit te halen, dan toch zeker aan te tasten.


LEES OOK
CREG waarschuwt: Electrabel's Fixonline-contract niet langer goedkoopste
www.engineeringnet.be/belgie/detail_belgie.asp?Id=9780