• 04/03/2013

Nieuwe compacte 3D-opslagsystemen besparen ruimte en tijd

Nieuwe modellen en methoden voor magazijnmanagers via 'live-cubes' leiden tot besparing vloeroppervlak, minder energieverbruik, en kortere reactietijden.

Trefwoorden: #3D-opslag, #3D-opslagsystemen, #Erasmus, #Universiteit

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Nieuwe 3D-ontwerpen voor compacte opslagsystemen kunnen de benodigde opslagruimte sterk verminderen. Daarmee daalt ook het grondgebruik en energieverbruik dat daarvoor nodig is. Ook kan met dit nieuwe ontwerp de CO2-uitstoot verlaagd worden, terwijl tegelijkertijd kortere reactietijden naar de klant wordt gerealiseerd.

Dit blijkt uit het proefschrift Efficient Management of Compact Storage Systems, (Het efficiënt managen van compacte opslagsystemen) van Dr. Nima Zaerpour, Erasmus Universiteit, Nederland.

Zaerpour ontwikkelde nieuwe modellen en methoden voor magazijnmanagers, gericht op beter gebruik van de steeds schaarser worden opslagruimte en vloeroppervlak. Hij richtte zich daarbij op nieuwe soorten compacte 3D-opslagsystemen, en in het bijzonder de zogenaamde 'live-cubes'.

Daarbij rust elke eenheid lading op een shuttle die horizontaal en in de diepte kan bewegen. Dat bespaart heel wat vloeroppervlak, maar producten zijn desondanks gemakkelijk individueel binnen handbereik.

Het proefschrijft is hier te downloaden: http://repub.eur.nl/res/pub/38766/


(KV) (foto Erasmus Universiteit Rotterdam)