• 04/03/2013

Ingenieursstudenten winnen met Green Wall Trimmer

Studenten industrieel ingenieur aan de HoGent winnen wedstrijd ‹De Klimaatfiksers›.

Trefwoorden: #co2, #green wall trimmer

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET. BE -- Vijf derdejaarsstudenten industrieel ingenieur aan de HoGent hebben de wedstrijd ‘CO2-arm ontwerp’ van de Klimaatfiksers gewonnen met hun project ‘Green Wall Trimmer’.

De gelukkigen zijn Jasper Beurms, Bram Catthoor, Olivier Smet, Tim Van Damme en Tom Verbeke.

In de aanloop naar Dikketruiendag 2013 had Ecocampus studenten uitgedaagd om een doe – het – zelf idee uit te werken dat op zijn eigen manier bijdraagt aan CO2-reductie. De vijf studenten bedachten toen de Green Wall Trimmer, een installatie waarmee verticale tuinen op hoge muren gesnoeid kunnen worden.

Een groene muur wordt vooral gebruikt in steden en biedt heel wat voordelen: deze werkt isolerend (zowel thermisch als akoestisch), neemt stof uit de lucht, zorgt voor een grotere biodiversiteit in de stad, heeft een positief psychologisch effect op mensen en bezit een esthetische waarde.

De Green Wall Trimmer snoeit niet alleen maar verzamelt ook het snoeiafval, waardoor het gemakkelijk te transporteren is naar biomassacentrales. Daar kan het afval dan gebruikt worden om energie op te wekken: door gisting of verbranding.

De CO2 die bij de verwerking vrijkomt, kan door middel van speciale scrubbers binnen de centrale opgevangen worden.


(KV) (foto wikipedia)