• 05/03/2013

Constructeurs van bouwmachines (iets) minder pessimistisch begin 2013

De constructeurs van machines voor de bouw zijn begin 2013 iets optimistischer geworden: het aantal dat de huidige toestand ‹goed› vindt, is verdubbeld tot 20 percent.

Trefwoorden: #bouwmachine, #cece

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bauer )

ENGINEERINGNET -- Terwijl de huidige economische toestand globaal bekeken negatief wordt ingeschat, is het aantal bedrijfsleiders in de bouwmachinesector dat de huidige toestand ‘goed’ vindt verdubbeld.

In de CECE-enquête – Committee for European Construction Equipment - van februari vertegenwoordigen ze bijna 20% van de respondenten.

De meeste respondenten hebben hun prognoses voor het komende semester opwaarts herzien: er zijn er heel wat die niet meer negatief zijn want ze hopen dat de toestand stabiliseert.

Het aantal bedrijfsleiders die werkelijk optimistisch zijn, blijft stabiel, maar ze zijn nog altijd weinig talrijk.

Het zal in de komende maanden moeten blijken of de verbetering van het klimaat in vergelijking met de vorige maanden een echte trend is of gewoon een uitschieter.

Het is niettemin opmerkelijk dat de vooruitzichten op korte termijn voor de meeste markten, zowel in Europa als daarbuiten, verbeterd zijn.

De meeste ondernemingen blijven wel sceptisch over een snel herstel van de Chinese markt, terwijl de vooruitzichten voor Latijns-Amerika, Noord-Amerika en het Midden-Oosten aanzienlijk verbeterd zijn.

De vooruitzichten zijn nog altijd het minst gunstig in Italië, Spanje en Portugal. Maar ook voor Frankrijk en de Benelux-landen blijven de verwachtingen op korte termijn heel matig.


(bron: Agoria)