• 06/03/2013
  • |     BB

Vlaamse FMTC overlegt met Oostenrijkse en Finse researchinstituten

Onderzoekscentrum FMTC zet samenwerking op poten met gelijkaardige centra in Oostenrijk en Finland. ‹Een kwestie van kritische massa›, aldus directeur Marc Engels. <br>

Trefwoorden: #fmtc, #kulmala, #marc engels, #mechantronica

Lees verder

research

( Foto: FMTC )

ENGINEERINGNET.BE – Het Vlaamse innovatiecentrum FMTC - Flanders Mechatronics Technology Centre – gaat informatie uitwisselen met twee van zijn soortgenoten in Europa: de 'Finnish Metals and Engineering Competence' en de 'Austrian Center for Competence in
Mechatronics'.

De drie willen hun informatieplatformen, inclusief hun onderzoeksinstituten en bijhorende universiteiten, beter op elkaar afstemmen. Het gaat vooral om strategische beslissingen, over welke richting het onderzoek uitgaat.

In de praktijk betekent dat ze met elkaar zullen praten alvorens bepaalde projecten in de mechatronica aan te vatten – een kwestie van dubbel werk vermijden dus.

Maar volgens FMTC-directeur Dr. Marc Engels is het evengoed een kwestie van 'kritische massa': "Samenwerking creëert mogelijkheden die we elk afzonderlijk niet kunnen hebben."

Het resultaat moet in eerste instantie ten goede komen van de bedrijven die lokaal lid zijn van de drie nationale organisaties, 'want het gaat om financiering van onderzoek met belastinggeld', aldus nog Dr. Harri Kulmala, CEO van het Finse instituut.