• 06/03/2013

TCS bouwt loopkraan voor Stora Enso Langerbrugge

Limburgse bedrijf Timmers Cranes and Steelworks (TCS) bouwt 2x21T loopkraan voor papierfabriek van Stora Enso in Langerbrugge, in het Gentse havengebied.

Trefwoorden: #loopkraan, #stora enso, #tcs

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET. BE -- Het Limburgse bedrijf Timmers Cranes and Steelworks (TCS) bouwt momenteel een 2x21T loopkraan voor de papierfabriek van Stora Enso in Langerbrugge, in het Gentse havengebied.

Het contract omvat de studie, fabricage, levering, installatie en inbedrijfstelling van de kraan. In het ontwerp zal rekening worden gehouden met het feit dat de kraan zal moeten werken in een vochtige omgeving, bij temperaturen tot 60°C.

TCS uit Houthalen ontwerpt en realiseert industriële infrastructuur voor grote en kleine bedrijven. De onderneming levert wereldwijd en heeft zusterbedrijven in Duitsland en Tsjechië.

Stora-Enso te Langerbrugge, Gentse kanaalzone, is de grootste krantenpapierfabriek van de wereld. Ze bestaat sinds 1934. Sedert 2005 produceert ze alleen kringlooppapier; zo'n 700.000 ton oud papier wordt op jaarbasis verwerkt. De capaciteit is 400.000 ton krantenpapier en 155.000 ton uncoated papier op jaarbasis.


(KV)