• 08/03/2013
  • |     BB

De KMO-kandidaten voor de IWT Innovatie Awards 2013

De uitreiking van de IWT Innovatie Awards één van inspanningen van Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie om kmo's aan te zetten tot meer innovatie.

Trefwoorden: #award, #innovatie, #IWT, #iwt award

Lees verder

research

( Foto: Engineeringnet, kandidaat CMOSIS, ontwikkeling van beeldsensoren )

ENGINEERINGNET.BE -- Om innovatie door kmo's de aandacht te geven die het verdient, reikt het IWT – het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie - voor de derde maal zijn Innovatie Awards uit.

Het IWT kwam recent nog in de media en kreeg kritiek omdat er te weinig kmo's zijn die aanspraak maken op haar subsidies voor innovatie, jaarlijks zowat 300 miljoen euro. Tien grote bedrijven blijken zowat de helft van alle IWT-fondsen naar zich toe te trekken.

Toch levert het agentschap inspanningen om ook kmo's te motiveren. De Innovatieprijs is er een voorbeeld van en wil 'het belang van innovatie ook bij het brede publiek onder de aandacht brengen'.

Zo worden deze awards specifiek uitgereikt aan kmo’s die een IWT-bedrijfsproject succesvol hebben afgewerkt gedurende de laatste vijf jaar.

Er worden drie IWT Innovatie Awards uitgereikt. Voor elke award zijn er drie genomineerden. Dit zijn ze alvast:

IWT Award voor het beste startersproject
- arGEN-X (therapeutische antilichaam-technologie, Gent)
- Aviovision (Aviobook-Electronic Flight Bag, Leuven)
- CMOSIS (beeldsensorproducten, Antwerpen)

IWT Award voor het project met een belangrijke maatschappelijke relevantie
- Aristoco (online platform Cubigo, Diepenbeek)
- Nutrilab (Tagatose zoetmiddelen, Heusden-Zolder)
- Pyxima (mobiele zorgevaluatie, Tessenderlo)

Paul Zeeuwts Award’ voor het project met een belangrijke economische meerwaarde
- e-Saturnus (digitaal operatiekwartier, Leuven)
- Pattyn Packing Lines (verpakkingsmachines, Brugge)
- SMO (machinebouw op maat, Eeklo)

De uitreiking vindt plaats op donderdag 28 maart om 18u in het Theâtre du Vaudeville te Brussel. De awards worden uitgereikt door Ingrid Lieten, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie.


LEES OOK
Grote ondernemingen kapen grootste deel IWT-innovatiesteun weg
Ingrid Lieten: «We gaan innovatiemanagers voor kmo's opleiden»

ACHTERGROND
Het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, of het IWT, is een overheidsinstelling die in 1991 werd opgericht door de Vlaamse Regering ter ondersteuning van innovatieprojecten in Vlaanderen.
Elk jaar verdeelt het IWT zo’n 300 miljoen euro subsidies aan innovatiesteun binnen bedrijven, organisaties, onderzoeks- en onderwijsinstellingen in Vlaanderen.
Voor kmo's is er een op maat gemaakt KMO-Programma. Naast financiële steun helpt het IWT bedrijven onder andere bij het vinden van de juiste informatie, bij het zoeken van partners in binnen- en buitenland en bij de voorbereiding van projecten in Europese programma's.