• 18/03/2013

Ontdek de laatste eco-innovaties op ECOnext - invitatie

Organisator easyFairs, het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid en de Unie van Milieuondernemingen zetten eco-innovaties in de kijker tijdens vakbeurs ECOnext

Trefwoorden: #easyFairs, #ecologie, #ECOnext, #milieu, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

Innovatieve producten, diensten of projecten die de ecologische druk verkleinen; die ontwikkelingen zetten de ECOnext innovatieroute en -award in de schijnwerpers.

Afgelopen week werden de ingediende dossiers al een eerste keer gescreend, wat resulteerde in 13 innovatiedossiers uit de verschillende takken van de milieusector.

Professionals kunnen deze innovaties ontdekken tijdens de vakbeurs ECOnext, die op 17 & 18 april wordt georganiseerd in Antwerp expo.

Van Werven Groep toont aan hoe 100% hoogwaardig materiaal kan worden bekomen door recycling van post consumer mix harde kunstsstoffen. Grundfos Bellux stelt een baanbrekende waaier voor afvalwaterpompen voor: de Grundfos S-tube impeller.

Aaqua en Blue Heat lanceren de Blue Tower II voor wartewinning uit vochtige lucht. Electrabel introduceert CarPlug Home, CarPlug Office & Fleet Management System.

Optyl presenteert de draagbare/stationaire stofmeter. Groundwater Technology geeft aan hoe men kan droogkuis saneren zonder graven en zonder saneringsapparatuur.

PowerFreeZzz houdt het energiebeheer van computers in het oog. Envisan demonstreert hoe oliehoudend afval uit de olieraffinaderij verwerkt kan worden. Nearly New Office Facilities zorgt voor de levensduurverlenging van kantoormeubilair. SRI lanceert de SRI Box. GMT ontwikkelde routeoptimalisatiesoftware voor afvalophaling.

Hach Lange introduceert de W.T.O.S. – RTC modules voor biologische waterzuivering. Xylem Water Solutions Belgiumpresenteert met de Flygt Experior een waterpomp met premium-efficiencymotoren, superieure hydrauliek en ultramoderne intelligente besturingen.

Uit de ingediende dossiers selecteert een onafhankelijke en professionele jury 3 finalisten voor de ECOnext innovatieaward.

Die prijs wordt op woensdag 17 april aan de winnaar overhandigd door Ingrid Lieten, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding.

Alle info over de beurs en de innovaties kunt u terugvinden op www.econext.be

Voor meer informatie:
easyFairs nv
Roderveldlaan 3 - 2600 Berchem
Tel 03 280 53 46
lobke.vergauwen@easyfairs.com