• 19/03/2013
  • |     BB

DUOdag slaat brug tussen bedrijfswereld en mensen met arbeidsbeperking

Voor de vierde keer vindt in Vlaanderen en Brussel 'DUOdag' plaats. Dat is een dag waarbij werkzoekenden met een arbeidsbeperking een duo vormen met werknemers uit de bedrijfswereld.

Trefwoorden: #arbeidsbeperking, #duodag, #merivoet

Lees verder

HR

( Foto: DUOdag )

ENGINEERINGNET.BE -- De 'DUOdag', een initiatief van diverse organisaties die de werkgelegenheid van mensen met een arbeidsbeperking willen bevorderen, zal dit jaar de kaap van 500 deelnemers (in 422 bedrijven) overschrijden, zo melden de initiatiefnemers.

Het concept is eenvoudig: tijdens de dag zet een bedrijf zijn deuren voor één dag open voor een werkzoekende met een arbeidsbeperking. Die vormt dan samen met een van de werknemers een duo. De werkzoekende werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring.

“Het succes van de DUOdag schuilt in de Win-Win”, stelt projectcoördinator Wannes Marivoet. “Werkzoekenden met een arbeidsbeperking willen graag eens proeven van een bepaalde job. Ze willen hun mogelijkheden en competenties aftoetsen en een nieuwe functie of werkvloer leren kennen."

Marivoet is bijzonder verheugd dat er dit jaar onder meer stagiairs zullen zijn op de Kanselarij van Premier Di Rupo, en op de diensten van staatsecretaris Bogaert en van Fons Leroy, afgevaardigd bestuurder van de VDAB.

“Zonder enthousiaste werkgevers is de dag natuurlijk niet mogelijk”, vertelt coördinator Wannes Marivoet. “Zowel multinationals, kmo’s, zelfstandigen, social-profitorganisaties, lokale besturen, overheidsdiensten en de uitzendsector openen hun deuren voor dit initiatief."

“Het effect van vorige edities is intussen merkbaar bij werkgevers. We zien in onze dagelijkse contacten met werkgevers een mentaliteitswijziging ten opzichte van het in dienst nemen van personen met een beperking. Maar we moeten nog een flinke weg afleggen”, aldus Marivoet.


ACHTERGROND
DUOdag, donderdag 21 maart 2013, in Vlaanderen en Brussel.
Meer info: www.DUOdag.be