• 21/03/2013
  • |     BB

Simulatiesoftware voor 3.000 ingenieurs en onderzoekers van TU Delft

De 3.000 ingenieurs en wetenschappelijke medewerkers van de Technische Universiteit Delft krijgen gloednieuwe, state-of-the-art simulatiesoftware.

Trefwoorden: #comsol, #mems, #multiphysics, #technische universiteit delft, #tu delf

Lees verder

research

( Foto: Comsol )

ENGINEERINGNET -- De Technische Universiteit Delft, de grootste technische universiteit van Nederland, heeft zopas een nieuw vijfjarig contract ondertekend met software-leverancier Comsol. Dat meldt het bedrijf in een mededeling.

De universiteit heeft zich de nodige netwerklicenties aangeschaft voor 3.000 gebruikers. De unif is één van de oudste gebruikers van de software (redactie: Multiphysics), maar nu krijgt een veel grotere groep dan vroeger toegang tot de wetenschappelijke software-omgeving voor het modelleren en simuleren van fysische systemen.

Waar de software in het begin voornamelijk door wetenschappers werd gebruikt, legde gaandeweg de onderwijstak er meer en meer beslag op. Bijvoorbeeld in de afdeling Precision and Microsystems Engineering werken studenten aan numerieke simulaties van macro- en micro-systemen waarbij vaste stof mechanica, vloeistofstromingen en temperatuurverdelingen een belangrijke rol spelen. Daarnaast doen elektromagnetisme, optica, akoestiek en andere fysische velden ook regelmatig mee.

"Het sterke punt van deze software vergeleken met andere simulatiepakketten, is dat al deze verschillende velden op eenvoudige wijze in één simulatie kunnen worden gekoppeld", zegt dr. ir. Ron van Ostayen. "Onze studenten hoeven zich dus slechts in één pakket te bekwamen."


ACHTERGROND
Comsol is in 1986 opgericht in Zweden en is sindsdien gegroeid tot een wereldwijde onderneming met kantoren in diverse Europese landen, India en in de Verenigde Staten.