• 26/03/2013
  • |     BB

ED&A haalt Oost-Europese productie terug naar Vlaanderen

Fabrikant van elektronische sturingen investeert fors in eigen productiecapaciteit in vestiging te Kapellen nabij Antwerpen. Productie op maat gebeurt voortaan niet meer in Oost-Europa.

Trefwoorden: #d'hanschotter, #ed&a

Lees verder

Techniek

( Foto: ED&A, Gert D’Handschotter )

ENGINEERINGNET.BE - Tegen de negatieve economische trend in, heeft de fabrikant van custommade elektronische besturingen ED&A de afgelopen maanden geïnvesteerd in een aantal nieuwe test- en productiemachines.

“Op dit moment lopen er al een tiental producten over onze nieuwe productiemachines. Het is de bedoeling om dit in de toekomst stelselmatig uit te breiden”, aldus managing director Gert D’Handschotter.

“In plaats van de productie uit te besteden naar Oost-Europa, zullen we de elektronica voortaan grotendeels in onze eigen vestiging produceren.”

Volgens D’Handschotter tast produceren in Vlaanderen zijn concurrentiepositie niet aan: 'We zullen even competitief zal zijn qua kostprijs, doordat we zelf alle facetten qua ontwikkeling, productie én testprocedures in handen hebben."

"De ontwikkelingen kunnen nu namelijk helemaal afgestemd worden op de eigen machines, waardoor de efficiëntie toeneemt."

In het investeringspakket zitten een SMD-plaatsingsmachine, een selectieve soldeermachine en een flying probe testmachine. "We schreven zelf de nodige software", aldus de managing director, "wat leidt tot een volledige traceerbaarheid op componentniveau. Dat brengt onze kwaliteit op een nog hoger niveau.”