• 27/03/2013
  • |     BB

Vlaamse studenten winnen Innovation Challenge in Shanghai

Twee studenten van Katholieke Hogeschool Leuven behalen derde plaats in Henkel Innovation Challenge in Shanghai. Hun innovatieve idee: een plakband die mortel in de bouw vervangt.

Trefwoorden: #henkel, #Henkel Innovation Challenge, #Katholieke Hogeschool Leuven

Lees verder

research

( Foto: Henkel )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Vlaamse team, bestaande uit Hans Verbeeck en Ben de Weerdt, ontwikkelde een tweezijdig plakband waarmee in de toekomst huizen te bouwen zijn.

Door deze tape is het niet meer nodig cement te gebruiken bij het bouwproces van huizen en gebouwen. Hierdoor kan de bouwplanning aanzienlijk ingekort worden. Door het gebruik van materialen te beperken, biedt dit concept een waardevolle bijdrage aan duurzaamheid.

De deelnemers aan de Challenge moesten een product of technologie ontwikkelen voor het jaar 2050. In totaal traden 18 teams aan. De studenten hadden drie dagen om hun visionaire idee te demonstreren aan een panel van managers.

Het winnende idee kwam van het Duitse team. Dit team presenteerde ‘Syoss BREATHE’. Dit product maakt fotosynthese van het haar mogelijk. Dit betekent dat het haar zuurstof produceert onder invloed van zonlicht. Extra frisse lucht verbetert de kwaliteit van het leven, vooral in stedelijke omgevingen.

De tweede prijs ging naar het Russische team, voor een conditioner voor stoffen, vooral beddengoed. Hun visie: het gebruik van nanodeeltjes in de conditioner helpt de gebruiker bij het beheersen van zijn eigen dromen en verlaagt tegelijkertijd de stress.

De drie beste teams krijgen nu de kans om de CEO van Henkel persoonlijk te ontmoeten. Daarnaast kan het winnende team uitkijken naar een reis rond de wereld ter waarde van 10.000 euro.

De tweede en derde plaatsen ontvangen een geldprijs van respectievelijk 4.000 en 2.000 euro. Wat de Belgen met hun geldprijs gaan doen, is niet bekend.