• 28/03/2013

ECOnext maakt seminarprogramma bekend - bedrijfsblog

De vakbeurs ECOnext op 17 & 18 april in Antwerp expo biedt een uitgebreid gratis seminarieprogramma, dat tot stand kwam in samenwerking met LNE, UMiO en diverse milieuoverheden.

Trefwoorden: #easyfairs, #econext, #milieu, #vakbeurs, #verpakking

Lees verder

Productnieuws

Op woensdagvoormiddag 17 april krijgen bezoekers een overzicht van de nieuwste instrumenten die OVAM heeft ontwikkeld in het kader van het bodembeleid.

Bovendien wordt aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden de inzetbaarheid van de verschillende instrumenten getoond.

De Databank Ondergrond Vlaanderen verduidelijkt hoe zij inzet op data én netwerkdiensten. Grondbank presenteert haar nieuwe handleiding voor grondverzet bij projectontwikkeling en vervangingsbouw.

In de namiddag gaat de Vlaamse Milieumaatschappij dieper in op de Europese richtlijn EC/2009/128 over het duurzaam gebruik van pesticiden op bedrijventerreinen om de risico’s en impact op mens en milieu zo klein mogelijk te houden.

Tijdens de andere toelichting van VMM zal de inhoud van de code van goede praktijk voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van rioleringssystemen worden geduid met bijzondere aandacht voor nieuwe en gewijzigde inzichten.

Veolia Water Solutions & Technologies licht industrieel waterhergebruik toe. LDR Advocaten toetst de vernieuwde watertoets. Andere topics die aan bod komen zijn de valorisatie van groenteafval en afvalwater tot elektriciteit en stoom,de impact van de heffingsregeling op het bedrijfsintern waterbeleid en tenslotte de vernieuwde watertoets.

Op donderdagvoormiddag 18 april ontdekken de bezoekers samen met OVAM hoe de industrie, de overheid, kennisinstellingen en het middenveld hun knowhow en middelen binnen het ViA Vlaams Materialenprogramma bundelen om Vlaanderen tegen 2020 met concrete projecten te positioneren als toonaangevende Europese regio op vlak van duurzaam materialenbeheer.

Na de middagpauze licht LNE het Vlaams klimaatbeleidsplan 2013-2020 toe, terwijl VEA het traject naar een lange termijnvisie voor het energiebeleid uitstippelt.

Ecorem toont in haar presentatie samen met IMOG hoe afvalstoffen maximaal worden gerecycleerd of omgezet in energie.

De vele puzzelstukken van smart grids komen aan bod. Factor 4 tenslotte gaat na of ESCO's, energieprestatiecontracten ook interessant zijn voor KMO's en openbare besturen.

Een bezoek aan de beurs en de seminars is gratis voor professionele bezoekers. Alle info en inschrijving op www.econext.be

Voor meer informatie:
easyFairs nv
Roderveldlaan 3 - B 2600 Berchem
Tel. +32 (0)3 280 53 46 - Fax +32 (0)3 280 53 53
lobke.vergauwen@easyfairs.com - www.econext.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.