• 29/03/2013
  • |     BB

Zweedse Anticimex neemt deel 'pest control'-activiteiten ISS over

Het Zweedse Anticimex neemt 'pest control'-activiteiten van ISS in 12 landen volledig over, waaronder België en Nederland. Daardoor telt Anticimex nu zowat 3.000 werknemers.

Trefwoorden: #anticimex, #iss, #onderhoud, #ongedierte, #pest control

Lees verder

invest

( Foto: ISS )

ENGINEERINGNET -- Anticimex heeft de zogenaamde 'pest control'-activiteiten (ongediertebestrijding) van ISS in 12 landen overgenomen. Voor die landen hebben de twee meteen ook een commerciële deal afgesloten, waarbij ISS de dienstverlening toch kan blijven aanbieden aan zijn klanten.

Dankzij de overname telt Anticimex, opgericht in 1934, nu meer dan 3.000 werknemers, die naar schatting 2,2 miljoen klanten bedienen. Voorheen waren dat er zowat 1.800.

Het Zweedse bedrijf was al actief in Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen, Duitsland en Nederland, maar daar komen nu ook Australië, Oostenrijk, België, Italië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Spanje en Zwitserland bij.

Jeff Gravenhost, CEO van IS/AS: “Uit een analyse bleek duidelijk dat onze pest control business in deze landen geen essentieel onderdeel vormt van onze huidige strategie. Anticimex is beter geplaatst."

De transactie moet nog goedgekeurd worden door de bevoegde autoriteiten en wordt naar verwachting afgerond eind mei 2013. Via de verkoop wil ISS vooral zijn schuldpositie verder afbouwen.


ACHTERGROND
ISS heeft zijn pest control operaties sinds 2002 opgebouwd via acquisities en was uitgegroeid tot een van Europa’s grootste pest control providers. Het bedrijf was vooral gefocust op de commerciële sector, maar had ook residentiële klanten, vooral in Italië en Australië. Na afloop van de transactie, zal ISS nog steeds een belangrijke pest control activiteit behouden, vooral in de groeilanden.