• 03/04/2013

Moog Bradford verwerft TNO zonnesensoren know-how

Moog Bradford gaat onder licentie vier typen zonnesensoren die in het verleden door TNO zijn ontworpen exclusief leveren en exploiteren.

Trefwoorden: #MOOG Bradford, #ruimtevaart, #sensoren, #TNO, #zonnecellen

Lees verder

Nieuws

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.NL -- Moog Bradford zal de zonnesensoren op een ‘recurring’ basis gaan produceren. TNO blijft zonnesensoren met nieuwe technologie ontwikkelen, produceren en leveren. Zonnesensoren worden gebruikt op bijvoorbeeld communicatiesatellieten om de stand van de satelliet te bepalen.

TNO blijft tailor-made zonnesensoren ontwerpen, produceren en testen, bijvoorbeeld voor de ESA ruimtemissie naar de Zon (SOLO).

Beiden werken sinds 2005 samen op het gebied van de ontwikkeling, productie en levering van zonnesensoren.

Op 8 februari 2013 is de overeenkomst getekend rond de productie van de zonnesensoren. Hiermee wordt een volgende stap gezet in een reeds zeer succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven.


(GL)

ACHTERGROND
Moog Bradford is een van origine een Nederlands MKB familiebedrijf dat onder de naam Bradford Engineering BV opgericht werd in 1984.

Raoul Voeten is General Manager van het bedrijf dat is gevestigd in Heerle (Noord-Brabant). Het bedrijf is leverancier van hoogwaardige ruimtevaartproducten en beschikt zelf over in-house design, engineering, productie- en testfaciliteiten en twee cleanrooms.

Bij het bedrijf werken 75 medewerkers. Sinds eind 2011 is het bedrijf een onderdeel van de Moog Space en Defense groep, onderdeel van Moog Inc.