• 04/04/2013
  • |     BB

Heineken wil bier brouwen met 100% duurzame energie

Wieckse, onderdeel van Heineken, is gestart met de bouw van een één MWp zonne-energiecentrale in ’s-Hertogenbosch. Encon Nederland voert de technische Due Diligence van het energieproject.

Trefwoorden: #asn, #encon, #heineken, #solaraccess, #wieckse, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Encon Nederland )

ENGINEERINGNET.NL - SolarAccess en ASN bank investeren in een fotovoltaïsche installatie bij Wieckse, een onderdeel van brouwer Heineken. Met 1 MWp is dat naar verluidt één van de grootste in zijn soort in Nederland.

Investeren in zonne-energie gebeurt vandaag niet langer zonder voortraject, er komen bijvoorbeeld technische Due Diligence-onderzoeken aan te pas. Bij Wieckse mag Encon Nederland instaan voor die risicostudie.

General manager Encon Nederland Ad Verbaas: "We brengen de financiële en technische risico’s in kaart en stellen daarnaast maatregelen voor om eventuele risico’s te verkleinen.”

“Het unieke van dit zonne-energieproject is dat Wieckse door deze zonne-energiecentrale en een groengasinstallatie het Wieckse bier brouwt met 100% duurzame energie."

Encon heeft naar eigen zeggen de afgelopen jaren meer dan 300 van dit type projecten uitgevoerd met een totaal vermogen van meer dan 200 megawattpiek.

Dit zijn circa 800.000 zonnepanelen of circa 100.000 particuliere woningen met zonnepanelen.